VISSZA A HÍREKHEZ

Az ICF hibrid munkamodellje

szemptember 19, 2022

Másfél év telt el a világjárvány kezdete óta, és mi itt, az ICF-nél mindent megteszünk, hogy alkalmazkodjunk a globális jelenség által előidézett, folyamatosan változó körülményekhez. Miközben csapataink ismét szívesen dolgoztak közvetlenül együtt, fontos volt számunkra, hogy olyan munkamódszert alkalmazzunk, amely a helyi törvények betartása mellett is biztonságban tartja munkatársainkat. Íme néhány változás, amelyen a közelmúltban keresztülmentünk.

Az ICF szervezetnek több irodája van, amelyek 2 kontinens különböző országaiban találhatók. Ez azt jelentette, hogy a világjárvány ideje alatt alkalmazkodnunk kellett a különböző korlátozásokhoz, és hibrid, helyszíni és otthoni irodai üzemmódban kellett működnünk.

Kezdetben csak néhány napba telt, amíg minden irodánk megszervezte a munkaerőt, és szinte minden alkalmazottat felkészítettünk a távmunkára. A vezetőségünk gyors döntései, valamint az a tény, hogy csapatunk egy része már a világjárvány előtt is kísérletezett a távmunkával, megkönnyítette az egész folyamatot. Gyorsan kellett megoldanunk azt a gyakorlati kérdést, hogy mindenki megkapja a szükséges felszerelést, például laptopot, hogy otthonról dolgozhasson. Másodszor, változtatásokat kellett végrehajtanunk a munkafolyamatainkban, hogy gyorsan alkalmazkodni tudjunk az új valósághoz anélkül, hogy ez hatással lenne az üzletmenetünkre.

Az elmúlt hónapokban, mivel a legtöbb korlátozást feloldották, nemzetközi munkatársaink közül sokan visszatérhettek az irodába. Jelenleg vállalatunk a különböző irodákban kissé eltérő megközelítéseket alkalmaz, az egyes irodák sajátos üzleti igényeitől, a helyi kultúrától és a jogi környezettől függően.

Az Egyesült Államokban munkatársaink többsége távmunkában dolgozik, rugalmas időbeosztással. Kivételt képez az ügyfélszolgálati részlegünk, ahol a csapatnak szorosan együtt kell dolgoznia, ezért visszatért az irodába.

Amszterdamban a csapatunk hosszú idő után nemrégiben újra összejött az irodában, és innentől kezdve kéthetente találkozunk.

Magyarországon a fejlesztőink hetente több napot dolgoznak az irodában, attól függően, hogy milyen igényeket támasztanak az egyes projektek, amikkel foglalkoznak.

A bukaresti operációs csapat tagjai hetente egyszer-kétszer találkoznak a helyi irodánkban, a fennmaradó időben pedig otthonról dolgoznak, ami azért lehetséges, mert ez a csapat főként külső partnerekkel dolgozik együtt.

Összességében az elmúlt másfél év során bekövetkezett változások bizonyos tanulási görbét és alkalmazkodási hajlandóságot feltételeztek. Büszkék vagyunk arra, hogy csapataink ismét bebizonyították, hogy rugalmasak és mindig nyitottak a változások befogadására.
A világjárvány kezdete óta az ő biztonságuk az első számú prioritásunk. Az irodába való visszatérés egy olyan folyamat volt, amelyet fokozatosan hajtottunk végre, attól függően, hogy az egyes országok hogyan oldották fel a korlátozásokat, és hogy csapataink mennyire lelkesek voltak újra együtt dolgozni.

Ha a hibrid munkamódszer, a rugalmas megközelítés és a nyitott mentalitás a fő tulajdonságok közé tartozik, amelyeket egy munkahelyen keresel, akkor várjuk, hogy jelentkezz valamelyik állásunkra, és csatlakozz nemzetközi csapatunkhoz.

További Hírek

Simonyi Konferencia

Idén második éve vett részt az ICF Tech Hungary csapata a Budapesti Műszaki Egyetem által rendezett Simonyi Konferencián, amely színvonalas szakmai előadásokka…

BŐVEBBEN

Q4 Kickoff élőben Budapestről

A cégcsoport életében már hagyománynak számító negyedévnyitó prezentációnak idén először a budapesti csapat adott otthont, a program az elegáns Várkert Bazárba…

BŐVEBBEN
footer-icf

Lépj kapcsolatba
velünk!

Kattints ide, ha kapcsolatba szeretnél lépni 24/7-ben működő ügyfélszolgálatunkkal